flexleasing og privatleasing
Blog

Privatleasing vs Flexleasing

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er langtidsleje af en bil, hvor leasingselskabet har ejendomsretten over køretøjet og du som leasingtager har brugsretten over køretøjet. Grundlæggende findes der to forskellige privatleasing typer, den ene er operationel leasing og den anden er finansiel leasing.

Operationel leasing er hvor leasingselskabet har det meste af ansvaret, så hvis bilen går i stykker og skal til reparation, så skal leasingselskabet stå for disse udgifter, samt ved endt leasingperiode, skal leasingselskabet stå inde for restværdien og selv sørge for at finde en køber til bilen.

Finansiel leasing er hvor du som leasingtager har ansvaret, hvis bilen skulle gå i stykker, og du skal derved selv betale for disse reparationer til bilen. Når leasingperioden er slut skal du også selv sørge for, at henvise en tredje part til bilen.

 

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en leasingtype der henvender sig til dyre og mere luksuriøse biler, da man ikke skal betale den fulde registreringsafgift med det samme, men istedet betale den i små bider. Flexleasing er på grund af punktafgiften utrolig attraktivt, og de fleste der ønsker en bil udover det sædvanlige vælger at flexlease den. Hvor meget man skal betale i punktafgift er afhængig af, hvor gammel bilen er. Nedenunder finder du satserne:

  • Over 36 mdr. beregnes ca. 0,87% plus moms pr. måned.
  • 3-36 mdr. gammel beregnes ca. 1,37% plus moms pr. måned.
  • 0-3 mdr. gammel beregnes ca. 2,37% plus moms pr. måned.
Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar